Kérdése van? Hívjon minket! +36 20/58-53-140

blog

Husqvarna traktor

2023.05.10 13:54
Husqvarna traktor

Husqvarna traktor - Mire képes ez a gép?

 

Feltétlenül kínszenvedésnek kell lennie a fűnyírásnak? A Husqvarna traktorral nem! A legtöbbeknek azonban a fűnyírás szó hallatán egy unalmas, monoton tevékenység ugrik be. Órákon keresztül ide-oda kell tolni a fűnyírót, közben az ember cipője, nadrágja tele lesz fűnyesedékkel.

 

Nem kell azonban így telnie a fűnyírással töltött időnek. Egy jól megválasztott fűnyíró traktorral minden sokkal élvezetesebbé válhat! Már egy közepes méretű pázsit gondozásához is érdemes lehet beszerezni egy Husqvarna fűnyíró traktort, amivel lendületesebben és gyorsabban le lehet vágni a füvet.

Milyen változatai vannak a Husqvarna traktoroknak?

A fűnyíró traktoroknak két nagy családja van: a fűgyűjtős és a fűgyűjtő nélküli gépek. Ez utóbbiakat szokás oldalkidobósként is emlegetni, a kettő ugyanazt jelenti.

 

A fűgyűjtő nélküli változat esetén a levágott fűnyesedéket utólag lehet összegyűjteni, ha ez indokolt. Sűrűn lenyírt gyep esetén erre nincs feltétlenül szükség, hiszen a fűapríték természetes zöldtrágyaként funkcionálva táplálja a gyepet. Ezt hívják mulcsozó nyírásnak.

 

Ha a fűnyírásra csak kéthetente szeretne valaki sort keríteni, akkor érdemesebb lehet fűgyűjtős változatban gondolkodni. A tetemes mennyiségű fűnyesedék összegyűjtetlenül hagyva ugyanis kontraproduktív lehet. A fűgyűjtős Husqvarna traktorok esetében igen nagy kapacitású a fűgyűjtő űrtartalma, akár a 320 liter is elérhető. Mulcsozó nyírásra egyébként ezen kivitelek esetében is van lehetőség.

 

Emelkedőkkel tarkított területet kell gondozni, bírják a Husqvarna traktorok az igénybevételt?

 

A Husqvarna traktorjai erős motorral rendelkeznek, amelynek köszönhetően akkor is könnyedén lehet velük haladni, ha nem egy sík terepet kell karbantartani, hanem olyat, amelyen meredekebb emelkedők is találhatók. A Briggs & Stratton, a Kawasaki és a Husqvarna által gyártott motorok nagy teljesítményre képesek, mindemellett megbízhatóan teszik a dolgukat évekig.

 

Az egyes modellek motorjainak teljesítménye eltérő. Létezik 18 lóerős traktor is, ami előtt gyakorlatilag nincs leküzdhetetlen akadály, ami az emelkedők dőlésszögét illeti. A gépek maximális sebessége jellemzően 6-8 km/h között alakul. A maximális kényelem érdekében egyes modellekben sebességtartó automatika is van.

 

Mennyire kényelmes egy ilyen traktor, és mennyire bonyolult a használatuk?

 

A Husqvarna traktorok állítható, magas háttámlával rendelkeznek. A kartartós ülések rendkívül kényelmesek, a komfortérzetet pedig növeli, hogy a fűgyűjtő akár az ülésből is kiüríthető anélkül, hogy egy fél percre is le kellene szállni. Ugyancsak elindítható a mulcsozó funkció is a vezetőülésből.

 

Ezekkel a gépekkel még bonyolult helyeken is könnyű navigálni, hála annak, hogy kis sugarú körben is meg lehet velük fordulni. Nem kell attól sem tartani, hogy éppen a kert legtávolabbi pontján fog lemerülni a traktor akkumulátora, ami az egyértelmű töltési szint kijelzőnek köszönhető.

 

Mit lehet kezdeni szezonon kívül egy ilyen traktorral?

 

A Husqvarna traktoraihoz számos kiegészítőt lehet vásárolni, amivel más munkákhoz is alkalmassá lehet tenni őket. Akár utánfutót is lehet hozzájuk csatlakoztatni, vagy seprűként is használhatók. Ha Ön olyan területen él, ahol nem ritka jelenség, hogy télen megmarad a hó, van egy igazán jó hírünk: akár hótoló lapátot is lehet csatlakoztatni a traktorokhoz.

 

A megfelelő modell kiválasztásához kérje munkatársaink segítségét!