Kérdése van? Hívjon minket! +36 20/58-53-140

blog

Husqvarna fűkasza

2023.04.10 14:03
Husqvarna fűkasza

Husqvarna fűkasza - Melyiket válasszuk?

 

A megfelelő Husqvarna fűkasza kiválasztásához figyelembe kell venni a gondozni kívánt terület sajátosságait. Nézzük, hogy milyen eszközök közül választhatunk!

 

Benzines vagy elektromos?

 

A svéd gyártó fűkaszái két nagy csoportra bonthatók: benzinmotoros és elektromos fűkaszákra. Mindkettő változatnak megvan a maga előnye.

 

A benzinmotoros Husqvarna fűkaszák erőteljesebb motorral rendelkeznek, amelyek nehéz, ritkán gondozott terepen is megállják a helyüket. Lehetővé teszik a folyamatos, intenzív munkavégzést, hiszen pillanatok alatt újratölthető az üzemanyagtartályuk. Mivel benzinnel működnek, olyan területeken is probléma nélkül lehet őket használni, ahol nincsen kiépítve az elektromos hálózat.

 

Az elektromos fűkaszák csendesebbek, környezetbarát módon üzemelnek, hiszen nem bocsátanak ki káros anyagot működtetésük közben. Ideálisak lakóövezetekben, ahol könnyen fel lehet tölteni a lemerült akkumulátorukat. Mindenhol jó szolgálatot tesznek, ahol fontos szempont, hogy minél kisebb zajszinttel lehessen a pázsitot levágni gyorsan és hatékonyan.

 

Alkalmi vagy állandó használatra kell a Husqvarna fűkasza?

 

Fontos kérdés, hogy egy kisebb területet, például egy kiskertet szeretnénk gondozni, vagy egy nagyobb füves területről lenne szó. Egy családi ház körüli gyephez elegendő lehet egy belépő szintű fűkasza is, amelyiknek kisebb a teljesítménye, de cserébe könnyebb is kezelni, és még a súlya is alacsony, akár öt kilogramm alatti.

 

Ha egy nagyobb füves területről van szó, vagy professzionális eszköz kell munkavégzés céljából, akkor egy robusztus, erőteljes berendezést érdemes vásárolni. Ezeknek az eszközöknek a teljesítménye már bőven 1 kW fölött alakul, akár a 2,2-2,8 kW-ot is elérhetik. Lökettérfogatuk ennek megfelelően nagyobb, mint a belépő szintű gépeknek, akár az 50 köbcentit is meghaladhatja. Cserébe viszont a vágófelszerelés nélküli súlyuk is nagyobb, közelít a tíz kilogrammhoz.

 

Funkcionalitásbeli eltérések

 

Az egyes fűkaszák adatlapján jól láthatóan fel van tüntetve, hogy milyen célra használhatók. Egy alapmodellel nem érdemes az erdő aljnövényzetének nekiesni, ugyanakkor van erre a célra is Husqvarna fűkasza. Az erdei tisztítófűrészként is bevethető változat optimalizált áttétel 24 fokban döntött kúpfogaskerékkel alkalmas a kis méretű fák irányított kidöntésére is.

 

Választhatunk alacsony rezgésszámú motorral felvértezett modellt is. Az ilyen fűkaszák esetében a tengely, valamint a vágóberendezés hatékony rezgéscsillapítására is nagy figyelmet fordítanak az eszköz megtervezése, megalkotása során.

 

Inkább felülről érdemes “tévedni”

 

Ha nem használunk ki teljes mértékben egy adott Husqvarna fűkaszát, az nem jelent gondot. Legfeljebb valamivel többet fizetünk érte, mint amennyiből megúszható lett volna a fűkasza vásárlása.

 

Ellenkező esetben viszont rengeteg akadály gördülhet elénk. Ha nem a célnak megfelelő eszközt választjuk, akkor lehet, hogy nem fogunk tudni olyan tempósan haladni, ahogyan szeretnénk, rosszabb esetben pedig nem is fogunk tudni megbirkózni a feladattal. Megeshet, hogy az erőteljesebb aljnövényzet gondozása problémákba ütközik.

 

Éppen ezért jobb, ha inkább olyan fűkaszát választunk, amely talán erősebb, robusztusabb a kelleténél. Így ráadásul ha a későbbiekben komolyabb feladattal kell szembenéznünk, akkor is nyugodtan nekiláthatunk annak, tudván, hogy a fűkaszánk bírni fogja a rá váró kihívásokat.

 

Amennyiben kérdése van, tegye fel bátran ügyfélszolgálatunk munkatársainak!