Kérdése van? Hívjon minket! +36 20/58-53-140

blog

Husqvarna fűnyíró

2023.03.08 14:14
Husqvarna fűnyíró

Husqvarna fűnyírók - melyiket válasszuk?

 

Eldöntötte, hogy Husqvarna fűnyírót szeretne vásárolni, de még nem sikerült kiválasztani a megfelelő modellt? Akkor ezt a cikket mindenképpen érdemes elolvasnia! A következőkben ugyanis végignézzük az egyes típusok közötti főbb különbségeket, így mindezek fényében közelebb kerülhet azÖön számára ideális fűnyíró megtalálásához.

Benzinmotoros Husqvarna fűnyírók

 

A fűnyíró kiválasztásánál mindenképpen figyelembe kell venni a gondozni kívánt terület sajátosságait. Ha egy külterületi telekről vagy egy hétvégi nyaralóról van szó, ahol nincs kiépítve elektromos hálózat, vagy korlátozott mennyiségű elektromos áram áll rendelkezésre, akkor érdemes lehet inkább benzines modellt választani.

 

Ha több száz négyzetméteres pázsitot kell lenyírni, és a terület nem teljesen sík, akkor bölcs döntés lehet önjáró fűnyírót beszerezni. Természetesen ezt is irányítani kell, tolni viszont nem, mivel a motorból nyeri a fűnyíró az energiát, így a kerekek hajtásáról maga az eszköz gondoskodik. Így lényegében elegendő csupán terelgetni a fűnyírót, így kevésbé lesz fárasztó az elvégzett munka.

 

Ugyanakkor ha éppen nem jár az önjárós benzines fűnyíró motorja, akkor nehezebb is tolni a gépet, ezzel érdemes számolni. További hátránya a benzines fűnyíróknak, hogy hangosabbak, mint az elektromos változatok, és az üzemeltetésük óhatatlanul károsanyag-kibocsátással jár.

 

Akkumulátoros Husqvarna fűnyírók

 

A benzinmotoros fűnyírók remek alternatívái az akkumulátoros fűnyírók. Kezelésük jóval egyszerűbb, mint a benzineseké, és csak minimális karbantartást igényelnek. S ha mindez még nem volna elég érv az akkumulátoros fűnyírók mellett, kisebb zajkibocsátással lehet velük dolgozni. Ez nagyon előnyös, ha lakott területen vagy olyan nyaralóövezetben szeretnénk levágni a pázsitot, ahol nem szeretnénk zavarni a szomszédok nyugalmát.

 

Tény ugyanakkor, hogy egy nagyobb terület gondozása nem feltétlenül kivitelezhető egy szuszra egy akkumulátoros fűnyíróval. E probléma kiküszöbölésére lehet olyan akkumulátoros Husqvarna fűnyírót vásárolni, amely BLi akkumulátorok számára kialakított dupla férőhellyel rendelkeznek. Ezáltal hosszabb ideig lehet használni ezeket az eszközöket.

 

Az akkumulátoros termékek között is vannak önjáró és önjáró nélküli kivitelek. A digitális sebességszabályozással felvértezett modellek kényelmes és egyben hatékony fűnyírást tesznek lehetővé. Lokálisan nem szennyezik a környezetet ezek a típusú fűnyírók, ugyanakkor azt el kell fogadni, hogy ha lemerül az akkumulátor, akkor azt tovább tart feltölteni, mint amennyi idő alatt meg lehet tankolni egy benzinmotoros gépet.

 

Elektromos Husqvarna fűnyírók

 

A svéd gyártó elektromos modelljeinek a minőségével semmi probléma sincs, viszont egyértelműen kijelenthető, hogy ez a típus a legkevésbé kényelmes a használatát illetően. Egy elektromos fűnyíró ugyanis kizárólag akkor üzemeltethető, ha áramforráshoz van csatlakoztatva. Amennyiben ez nem biztosított, akkor még rövid ideig sem lehet használni.

 

Mivel kerülgetni kell a zsinórt, így egy kisebb udvar rendezetten tartásán kívül máshoz nem igazán jó egy elektromos fűnyíró. Ha a kert tele van fákkal, bokrokkal, virágokkal, akkor problémát jelenthet a zsinór elvezetése.

 

Az elektromos Husqvarna fűnyírók irányítása ugyanakkor egyszerű, és az ilyen gépek gyakorlatilag nem is igényelnek karbantartást. Motorjuk csendes, közvetlenül nem szennyezik a levegőt. Amennyiben szüksége volna segítségre a megfelelő termék kiválasztásában, keressen minket bizalommal!